Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 
 

Naiseuden muotoja ja heijastuksia valokuviin

Elimäen kirjastossa on marraskuun ajan esillä Anu Hedborgin valokuvia, joista heijastuu naiseuden koko kaari.

Korialla asuvan Anu Hedborgin valokuvanäyttely tuo esille naiseuden muuttuvia muotoja ja heijastuksia. Hän kertoo kuvaavansa mielellään luontoa, joten myös näyttelyn naiskuvissa on luonto läsnä tavalla tai toisella.

–Osa valokuvissa esiintyvistä naisista on minun tuttujani, osa on tullut kuvattavaksi sillä ehdolla, että saa omaan käyttöönsä ottamiani valokuvia sähköisessä muodossa. Minä puolestani saan tärkeää harjoitusta ihmisten valokuvaamisessa, Hedborg kertoo.

–On ollut upeaa huomata, miten rohkeita naiset ovat. Toki joidenkin kanssa käytin aikaa siihen, että valokuvattava vapautuu ja uskaltaa olla luonnollinen kameran edessä, Hedborg kertoo.

–Jokainen meistä on erilainen ja ainutlaatuinen. Jokaisen kroppa on yksilöllinen ja omalla tavallaan kaunis. Tavoitteenani on ollut saada sellainen kuva, että siinä ovat mukana sekä kauneus ja estetiikka. Jokaisessa ihmisessä on hyviä puolia, jotka olen pyrkinyt ikuistamaan valokuviini.

Hedborgin tavoitteena on, että hänen ottamansa valokuvat omalta osaltaan opettaisivat ihmisiä hyväksymään oman kehonsa.

–Meillä on tietyt ilmeet ja esimerkiksi arvet, jotka ovat osa elämäämme.

–On ollut ihana kuulla ihmisten ajatuksia siitä, mitä ottamani valokuvat tuovat heille mieleen. Joskus ajatus voi olla täysin erilainen kuin se, mitä olen kuvasta itse ajatellut. Haluankin ottaa sellaisia kuvia, etten ole tehnyt niitä liian loppuun, vaan jokaiselle jää tilaa muodostaa niistä omia tulkintojaan ja saada niistä jotakin itselleen. Haluan myös, että valokuvissani on mukana tarina.

 
Anu Hedborg haluaa naisista ottamiensa valokuvien opettavan ihmisille itsensä ja oman vartalonsa hyväksymistä.
 
 

RAIJA ANTTILA

 

Etusivulle

LUE JUTTU KOKONAISUUDESSAAN ELIMÄEN SANOMISTA
 
Elimäen Sanomat