Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 
 

Yhtenäiskoulu säilyy Elimäellä

Kouvolan kaupunginvaltuusto päätti pitkien keskustelujen ja äänestysten jälkeen, että Kouvolaan jää 20 peruskoulua. Elimäellä säilyy yhtenäiskoulu tämän päätöksen myötä.

Kouvolan kaupunginvaltuusto päätti maanantaina Kouvolan perusopetuksen kehittämismallin pohjaksi 20 koulua. Päätös syntyi pitkien puheenvuorojen ja äänestysten jälkeen.

Viimeisessä ja ratkaisevassa äänestyksessä vastakkain olivat valtuutettu Ville Kauniston (kok.)kannatettu muutosesitys siitä, että perusopetuksen kehittäminen tulisi tehdä loppuraporttiin sisältyvän 18 koulun mallin pohjalta ja kaupunginhallituksen pohjaesitys siitä, että perusopetusta kehitetään 20 koulun mallin pohjalta. Kaupunginhallituksen pohjaesitys voitti äänin 39-20. Käytännössä päätös tarkoittaa sitä, että Elimäellä säilyy yläkoulu ja sen myötä yhtenäiskoulu ja Korialla alakoulu.

Lisäksi kokouksessa tehtiin perusopetusta koskien kaksi toimenpidealoitetta. Niistä ensimmäisen teki valtuutettu Sakari Smeds (kd), joka esitti tilapalvelujen toimintatavan ja resursoinnin tarkentamista siten, että koulukiinteistöillä olisi talonmieshengessä aidosti vastuuhenkilönsä. Toimenpidealoite hyväksyttiin yksimielisesti.

Toinen toimenpidealoite koski oikeutta lähikouluun luontaisen koulunkäyntialueen perusteella. Tämä valtuutettu Juha Huhtalan (vihr) tekemä toimenpidealoite hyväksyttiin yksimielisesti.

 

Valtuusto päätti, että Kouvolaan jää 20 peruskoulua. Päätöksen myötä yhtenäiskoulu jää Elimäelle, mikä turvaa myös lukion säilymisen.
 
 

 

 

Etusivulle

LUE JUTTU KOKONAISUUDESSAAN ELIMÄEN SANOMISTA
 
Elimäen Sanomat