Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 
 

Laurilan strutsitila on vuoden maaseutuvaikuttaja

Elimäen maaseudun kehittämisyhdistys palkitsi Laurilan strutsitilan Elimäen vuoden 2017 maaseutuvaikuttajana.

Outi ja Jarmo Johanssonin Laurilan strutsitila palkittiin vuoden maaseutuvaikuttajana.

–Laurilan tilalla on tehty upeaa työtä lähiruuan hyväksi ja Johanssonit ovat tehneet ennakkoluulottoman valinnan ottaessaan tilalle strutseja, Elimäen maaseudun kehittämisyhdistyksen puheenjohtaja Tuulikki Pakkanen sanoo.

Hänen mukaansa tilan palkitsemisen syynä oli myös se, että Johanssonit osallistuvat aktiivisesti paikallisiin tapahtumiin ja heidän tilansa on hyvä esimerkki pienehköstä tilasta, jossa tulot saadaan monesta pienestä lähteestä. Lisäksi on hienoa, että Laurilan strutsitila tunnetaan myös Elimäen ulkopuolella. Johanssonit palkittiin Länsi-Kymen Osuuspankin lahjoittamalla kylpylälahjakortilla ja kehittämisyhdistyksen ojentamilla kukkasilla sekä kunniakirjalla.

Maataloutta 1900-luvulta lähtien


Laurilan tilalla on harjoitettu maataloutta 1900-luvulta lähtien. Kevääseen 2007 asti siellä oli myös lypsykarjaa, joka vaihtui samana kesänä strutseihin. Tilalla viljellään edelleen viljaa, ja Jarmo Johansson tekee lehmien sorkkahoitoa. Viime keväästä lähtien Laurilan tilalla on kasvatettu myös lampaita.

–Onhan tällaisessa huomionosoituksessa sulattelemista. Melkoista hapuiluahan tämä yrittäminen on meillä ollut, Outi Johansson hymyilee.

Laurilan tila on tullut tunnetuksi strutseistaan, joita turistit pääsevät ihmettelemään toukokuun puolivälistä elokuun loppupuolelle. Tällä hetkellä tilalla on parikymmentä strutsia, mutta Jonassonien tarkoituksena on hankkia niitä lisää.

 

Outi ja Jarmo Jonsson ovat kasvattaneet tilallaan strutseja kymmenen vuotta.

 
 

RAIJA ANTTILA

 

Etusivulle

LUE JUTTU KOKONAISUUDESSAAN ELIMÄEN SANOMISTA
 
Elimäen Sanomat