Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Uutinen
 
 
 

Viikossa 1 544 nimeä Elimäen yläkoulun säilyttämisen puolesta

Elimäen vanhemmat ry ja MLL:n Elimäen yhdistys luovuttivat maanantaina kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helmiselle vetoomuksen Elimäen yläkoulun säilyttämisen puolesta.

–Vetoomuksen allekirjoittaneet ovat ymmärtäneet, että Kouvolan perusopetuksen kehittämistyössä on haluttu painottaa nimenomaan laadukasta ja joustavaa opetusta. Juuri opetuksen laatu on se merkittävä syy, miksi Elimäen yläkoulu täytyy meidän mielestämme ehdottomasti säilyttää, Sonja Sihvola totesi vetoomusta luovuttaessaan.

–Elimäen yläkoulu on joustavasti, nopeasti ja luovasti yhteistyössä muiden koulukeskuksen tiloja käyttävien oppiasteiden kanssa ottanut käyttöönsä uuden opetussuunnitelman. Se on edelläkävijä monissa toiminnoissaan, esimerkiksi opetuksen toteutus lähiympäristössä muun muassa koululle hankittujen polkupyörien ansiosta.

Sihvola muistutti myös, että mikäli Elimäellä jossakin vaiheessa tulisi koulurakennusten rakentamistarvetta, olisi se edullista toteuttaa jo olemassa olevaa alakoulua laajentamalla.

–Rakennukselle on olemassa valmiit piirustukset ja sähköpääkeskukset sekä lämmitysjärjestelmät on tehty nykyistä koulurakennusta kaksi kertaa suuremmalle rakennukselle.

Harri Helminen kiitteli vetoomuksen tuojia aktiivisuudesta ja hyvistä perusteluista, joiden takia yläkoulu pitää säilyttää Elimäellä. Hän kertoi, että ryhmät ovat lukeneet kaikille valtuutetuille lähetetyt perustelut ja kouluverkosta käydään erittäin aktiivista keskustelua sekä ryhmien sisällä että niiden välillä.

–Kouvolan päättäjillä on erityisvelvollisuus tehdä kouluverkkoasiassa hyvät ratkaisut. Lupaan, että asiasta käydään perusteelliset keskustelut, Helminen totesi.

 

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen otti vastaan vetoomuksen Eimäen yläkoulun säilyttämisen puolesta Elimäen Vanhemmat ry:n ja MLL:n Elimäen yhdistyksen edustajilta.
 
 

RAIJA ANTTILA

 

Etusivulle

LUE JUTTU KOKONAISUUDESSAAN ELIMÄEN SANOMISTA
 
Elimäen Sanomat