Etusivu
Tilaukset ja osoitteenmuutokset
Aineistoa seurapalstalle
Juttuvinkit
Pääkirjoitus
Toimitus
Ilmoitukset
Mediatiedot
Lehti
Palaute  
 
 
Etusivu Pääkirjoitus
 
 
 
Pääkirjoitus 14.11.2018

Tärkeä kouluverkkopäätös

Kouvolan kaupunginvaltuusto istui maanantai-iltana tekemässä varmasti yhtä valtuustokauden isointa päätöstä, kun keskustelun aiheena oli kaupungin peruskouluverkko. Elimäkeläisittäin tuntien puhetulvan jälkeen syntynyt päätös 20 peruskoulun verkosta oli tervetullut. Päätös tarkoittaa sitä, että Elimäellä säilyy yhtenäiskoulu.

Elimäellä on kannettu syystä huolta yläkoulun säilymisestä Elimäellä. Mikäli yläkoulu olisi päätetty lopettaa, olisi päätös ollut selkeä kuolinisku myös lukiolle, jonka puolesta kylällä on taisteltu useampaan kertaan. Maanantai-iltana tehdyt päätökset pysyvät toivottavasti voimassa myös seuraavan valtuustokauden aikana, sillä muutokset eivät tapahdu hetkessä, ja kehittäminen vienee seuraavat kymmenen vuotta.

Tämä päätös turvaa osaltaan myös Elimäen kirkonkylän alueen elinvoimaisuuden säilymistä. On nimittäin karu tosiasia, että mikäli yläkoulu ja sen mukana myös lukio, häviäisivät Elimäeltä, pienenisi alueen vetovoima huomattavasti. Koulujen lopettaminen vaikuttaisi varmasti myös kiinteistöjen hintoihin ja kiinnostavuuteen. Lapsiperheet tuskin innostuvat asuinalueesta, jossa ei ole koulua kohtuullisella lähietäisyydellä.

Valtuustossa hyväksyttiin myös toimenpidealoite, jonka mukaan lapsella on oikeus lähikouluun luontaisen koulunkäyntialueen perusteella. Tämän aloitteen mukaan esimerkiksi korialaiset voisivat halutessaan valita yläkoulun myös muualta kuin Elimäeltä. Lisäksi hyväksyttiin toimenpidealoite, että tilapalvelujen toimintatapoja ja resurssointeja tarkennettaisiin niin, että koulukiinteistöillä olisi vastuuhenkilö perinteisessä talonmieshengessä.

Kouluverkkokeskustelun yhteydessä valtuutetut ottivat kantaa muihinkin tärkeisiin asioihin. Moni kantoi esimerkiksi huolta erityisen tuen tarpeessa oleviin oppilaisiin ja etenkin siihen, onko heidän saamansa tuki riittävää.

Jokaisen kuntavaaleissa äänensä antaneen kannattaa joskus käydä seuraamassa valtuuston kokousta. Nykyään se onnistuu myös kotisohvalta, sillä kokouksia voi seurata livenä YouTubesta tai Kouvola TV:stä. Kokouksia voi katsoa myös jälkikäteen. Voi olla mielenkiintoista seurata, millaisia puheita valtuutettu, jolle on vaaleissa äänensä antanut, pitää valtuuston kokouksissa.

Elimäen yhtenäiskoulu ja lukio viettävät joulukuun alussa yhteistä 60-vuotisjuhlaa. Valtuustolle kiitos siitä, että juhlaa saadaan viettää iloisissa tunnelmissa.

  
 
RAIJA ANTTILA
 
Elimäen Sanomat